Pölypussien maailma

Mulla on kolme pientä lasta, joten voitte vain kuvitella että sotkua riittää. Miten usein teillä siivotaan? Meillä pyritään siihen, että kerran viikossa on viikkosiivous ja sitten joka päivä imuroidaan keittiö. Kun on kolme pientä lasta, on pakko imuroida usein. Lapset kun eivät tietenkään ole mitään kovin siistejä eläjiä, vaikka kuinka koitan sitä heille opettaa. Onhan se kuitenkin niin inhimillistä, että tippuu niitä leivänmuruja ja askartelujen roskia lattialle. Sitten on vielä eteisen kivet, jotka kulkeutuvat ulkoa kenkien pohjissa. Kyllä siinä riittää hommaa!

pölypussi

En ole mikään siivoushirmu, mutta imurointia minä rakastan! Hyvä niin! Sillä meillä on käytössä sekä normaali johtoimuri, että varsi-imuri. Varsi-imurilla imuroin aina keittiön ruokailujen jälkeen ja sitten muut siivoukset johtoimurilla. Siinä kuluu sitten pölypussejakin tiuhaan. Ostin joskus aikoinaan pölypussit aina kivijalkakaupoista, mutta nykysin olen ostanut ne netistä. Netissä ne ovat huomattavasti edullisempia.

Meillä on käytössä Electroluxin johtoimuri että varsi-imuri. Olen ollut kyllä tosi tyytyväinen tuohon merkkiin. Pölypussit ostan aina pölypussit.com sivujen kautta. Sieltä löytyy eri merkit, ja pääsee suoraan sitten myyjän sivuille! Tosi kätevää. Minusta on turvallista ostaa merkin mukaan pölypussit. Tulee varmasti hankittua oikeasti oikeanlainen pölypussi.

Siivoaminen on myös lasten kannalta todella tärkeää. Mielestäni lapsia voi hyvin pitkälti ohjata siivoamiseen ja nimen omaan yhdessä siivoamiseen. Tietenkään vastuuta ei anneta juurikaan ihan pienelle, mutta se siivouskulttuurin opettaminen alkaa jo pienenä, ainakin meillä. Joka ilta yhdessä siivotaan lelut oikeisiin paikkoihin niin on mukava alkaa seuraavana päivänä leikkimään, kun lelut löytyvät tutuilta paikoilta.

En itse ymmärrä perheitä, joissa eletään hyvin pitkälti lian keskellä. En todellakaan ole supersiisti ihminen itsekään, mutta kauhistun ajatusta, että oikeasti olisi mustaa likaa listojen päällä jne. Imuri on keksitty sitä varten. On todella pieni vaiva imuroida pari tuntia viikossa, jos sillä koti pysyy kohtuullisessa kunnossa. Mielestäni on jopa jossain määrin lasten hygienian laiminlyöntiä, jos koti on jatkuvan lian peitossa. Ainakin siinä vastustuskyky kasvaa!

Kun on siisti koti, siellä myös viihtyy. Niin olen ainakin itse kokenut ja samoin lapsenikin. Jos koti on likainen ja pahassa siivossa, herkästi itsekin hermoaa ja mielikin on kaaoksessa. Jos taas on jotakuinkin puhdas koti ja siisti (leluja on aina lattialla, paitsi yöllä) niin mielikin on rauhallisempi ja mukavampi olla. Uskon lasteni arvostavan tulevaisuudessa sitä, että opetan heille kodin siistinä pitämisen taitoja. Siitä tulee olemaan heille paljon hyötyä muuttaessaan omilleen!

Opettakaamme siis lapset imuroimaan jo kohtuullisen pienestä asti, leikin kautta se alkaa! Olen itse kiitollinen siitä, että vanhemmat opettivat minut aikoinaan siivoamaan kunnolla. Siitä on ollut paljon apua elämässäni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *